Urmărește-ne pe:

2020, anul mutării și adaptării

7 mai 2021

Au trecut câteva luni de la încheierea lui 2020. 

Un an în care ne-am testat și întins limitele, atât pe ale noastre, cât și pe cele ale proiectului. Ne-am adaptat încet, dar sigur, la noile reguli ale jocului.

În primele luni ale anului am reușit să livrăm câteva ateliere live (unul la Colegiul Național George Coșbuc, unul USAMV și unul la Endava).

Însă cum de la începutul lui martie elevii și studenții și-au mutat băncile acasă, iar angajații și-au făcut loc de birou tot acolo, ne-am mutat și noi atelierele în online. Am povestit cu 500 de persoane, prin 12 ateliere pentru școli și 7 pentru companii.

Cererile au tot crescut, așa că am dezvoltat o structură de ”ateliere pandemice” - sesiuni online de educație pentru sustenabilitate - care pot fi predate de trainerii FWC sau de profesori. 

Am transformat și atelierele pentru companii în ”ateliere anti risipă corporate”, care acum pot dura între 1 și 2 ore, și conține diferite segmente (prezentare introductivă, impactul economic al risipei alimentare, rețete anti risipă, etc.).

În luna iunie, am susținut ateliere și în cadrul școlii de vară a Institutul Cultural Francez, adresate tinerilor cavaleri anti risipă cu vârste între 8 și 12 ani.

Și din iulie, ne-am și apucat împreună cu Clujul Sustenabil de RPR (Respect pentru Resurse). Un curs opțional la decizia școlii care va fi predat în școlile din România în anul școlar 2021-2022.

Am muncit mult și la recrearea ghidului anti risipă, care conține atât introducerea despre risipa de hrană, dar și toate sfaturile și ideile dezvoltate de noi de-a lungul anilor. Doar că l-am făcut mai prietenos pentru cititorii săi (mai simplu, mai ușor de citit, mai ilustrativ). L-am lansat în luna septembrie.

Și, bineînțeles, am continuat să promovăm rețete anti risipă pe pagina noastră de Facebook, cum ar fi această rețetă cu cartofi (care este unul dintre cele mai risipite alimente din gospodărie):

Dacă am scris prea mult, iată rezumatul:

Ne-a fost bine în 2020, am muncit și am învățat. Și vă mulțumim vouă, comunității care ne urmăriți și învățați împreună cu noi să respectați hrana și bucuriile pe care aceasta o aduce.

Articol scris de Alexandra Pintican

© 2021 Toate drepturile rezervate.
Food Waste Combat by JCI cu sprijinul LIDL Romania
Privacy Policy