Atacăm risipa pe toate fronturile!

Cum lucrăm


Cu convingere și spor! Credem că risipa alimentară este una din cele mai ignorate și mai păcătoase probleme ale lumii moderne. Nu doar un mit și nu doar la străini! Și vrem să informăm lumea despre asta, dar și s-o reducem activ.


Banca de alimente

Obiectivul băncii de alimente

Este să recupereze surplusul de alimente de la agenți economici și de la producători agroalimentari pentru a le distribui gratuit persoanelor în nevoie. Legăturile se stabilesc doar între persoane juridice donatori și beneficiari cu personalitate juridică.

Cum funcționăm?

Cu entuziasm, optimism și pe alocuri, cu lacrimi și dureri de cap. Din voluntariat + finanțări private.

Află mai multe

Ateliere educative în școli

Plantăm semințe azi

În Food Waste Combat considerăm că educația începe cu pași mici și că e pentru toate vârstele. De aceea, prin atelierele educative dezvoltate de noi, dorim să ajungem la cei mici pentru a descoperi împreună cu ei fenomenul risipei alimentare. Valorile pe care le încurajăm în atelierele noastre sunt educația, creativitatea, curajul, curiozitatea, entuziasmul și respectul pentru hrană.

Plantăm semințe azi în speranța că mâine acele semințe vor deveni niște vlăstari responsabili, cu o contribuție activă în comunitățile lor.


450

Pahare de smoothie

16

Ateliere

400

Elevi

12

Școli


Pentru a ne aduce în școala ta

Ia legătura cu noi

Ghidul de consum și păstrare a alimentelor


Această broșură conține bune practici din domeniul evitării și controlului risipei alimentare în propriile gospodării și în spațiile utilizate în comun.

Descarcă ghidul