în 2012, la o nuntă (ca multe alte povești bune, dealtfel). Ne minunam și ne îngrozeam de risipa pe care o conștientizam mult mai clar în acel context. Și-am zis că musaaaai trebuie să facem ceva în legătură cu asta. Și am făcut. Acum ne-ar plăcea să ne știți povestea, dar să și faceți parte din ea.

La început, eram o mână de oameni hotărâți, gurmanzi și implicați, care au înțeles valoarea implicării în comunitate și au simțit nevoia de a lăsa ceva în urma lor. Așa că am pus bazele Food Waste Combat și am început să spunem lumii despre ce este risipa, despre cât de prezentă ne e în viață, despre cum putem hrăni Clujul timp de 20 de ani cu mâncarea risipită în România anual și despre multe altele.

Suntem 14. Mândri, viteji și înarmați până-n dinți, atacăm risipa alimentară în fiecare zi. Pe toate fronturile.

Ni s-au alăturat susținători


Am plâns și ne-am bucurat când am primit recunoaștere și finanțări, fiindcă știam că doar așa puteam duce proiectul Food Waste Combat la următorul nivel. Și n-am stat pe gânduri când ni s-au alăturat partenerii importanți, precum LIDL.

Am luat și premii


Multe și felurite, însă cel care ne-a pornit și ne-a împins cel mai tare a fost Premiul Publicului TEDxEroilor Award, câștigat în 2017. Din acel moment am intrat pe făgașul aventuros de acum, fără cale de întoarcere.

Am scris și o carte


Primul studiu despre risipă la români cu câte am putut noi afla despre subiect în 2015. Pare-se că am aflat destul încât să ne facem simțită prezența pe harta oamenilor implicați ai Clujului, fiindcă…

Ghidul de consum și păstrare a alimentelor


Această broșură conține bune practici din domeniul evitării și controlului risipei alimentare în propriile gospodării și în spațiile utilizate în comun.

Descarcă ghidul